if ('79.112.90.134' == $_SERVER['REMOTE_ADDR']) { 2 define('WP_DEBUG', true); 3 } else { 4 define('WP_DEBUG', false); 5 } Cateva plante utilizate cu succes in Fitoterapie - WowFitWowFit

Cateva plante utilizate cu succes in Fitoterapie

[frontpage_news widget=”455″ name=”You may also like”]

 

Nu vom apela la fitoterapie în situaţiile urgenţelor medicale (cu foarte mici excepţii) sau chirurgicale şi nici în cazul bolilor infecţioase grave (ex. septicemii, meningite etc.).
PORUMBARUL

Porumbarul (Prunus spinosd) este un arbust spinos din familia rozaceelor.

PORUMBUL
loading…Porumbul (Zea mays) este o cereala originara din America si a fost introdus in tara noastra dupa anul 1750, devenind foarte curand hrana de baza a locuitorilor de la tara si nu numai, fiind preparat sub forma de fulgi de porumb.
PSYLLIUM

Plantago psyllium este o planta ierboasa inrudita cu patlagina, dar creste mai ales in sudul Frantei si Spaniei si pe coasta de nord a Africii.

RACHITANUL

Rachitanul (Lythrum salicaria) este o planta ierboasa cu flori rosii sau violacee, intens colorate, raspandita mai ales pe marginea apelor din regiunea de campie si de deal, abundenta in Lunca si Delta Dunarii.

Reguli pentru folosirea in siguranta a plantelor medicinale
Pentru folosirea rationala a remediilor din plante si pentru reducerea la minimum a riscurilor este indicat sa aveti in vedere anumite principii si recomandari.

REVENTUL

Reventul este o planta originara din China si prezinta doua specii, Rheum palmatum si Rheum officinale.

 ROINITA

Roinita (Melissa officinalis) este o planta ierboasa cu tulpini ramificate ce formeaza tufe inalte de aproximativ o jumatate de metru.

ROSCOVUL

Roscovul (Ceratonia siliqud) este un arbore din familia leguminoaselor, originar din regiunea mediteraneana.

ROSTOPASCA

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta ierboasa, care creste prin locuri umbroase, prin paduri, tufarisuri, gradini, pe langa ruine, garduri, ziduri, de la campie pana in zonele montane, la altitudinea maxima de 800-1.000 m.

 ROZMARINUL

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), este un subarbust de origine mediteraneana, placut mirositor.

SALCAMUL

Salcamul (Robinia pseudacacid) este un arbore din familia leguminoaselor, renumit pentru parfumul placut mirositor al florilor sale care infloresc in luna mai.

SALCIA

Salcia (Salix alba) este un arbore foios, care creste pe malul apelor, in lunci, zavoaie, locuri umede, in zonele de deal si campie.

SALVIA

Cunoscuta in popor si sub denumirea de jales, salvia (Salvia officinalis) este o planta cu
tulpina mult ramificata, ierboasa in partea superioara si lemnoasa in partea inferioara.

 SARSAPARILLA

Sarsaparilla (Smilax sarsaparilla) este o planta agatatoare originara din Mexic, actualmente cu o arie de raspandire mai mare in America Centrala si de Sud.

SASCHIUL

Saschiul (Vinca minor), cunoscut si sub numele de brebenoc, este o planta ierboasa taratoare
care creste prin padurile umbroase, formand tulpini lungi de aproape un metru.

SCAIUL-VANAT

Scaiul-vanat (Eryngium planum) este o planta din familia umbeliferelor si se intalneste alaturi de alte specii de scai pe pajistile uscate.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. I’d like to invite you to this special online event about building and growing a profitable business online: https://www.eventbrite.com/e/virtual-business-summit-build-and-grow-a-profitable-online-business-tickets-37057986435
    See you there 🙂

  2. Try a fast acting cleanse solution. You wont regrey it. My health actually was improving my energy levels were increasing. Give it a try! https://www.globalhealingcenter.com/cleansing/oxy-powder.html?a_aid=58eb71f987c46&a_bid=6bad535f

  3. Lenny Maisto says:

    Hi. I’d like to share with you a 10-part video course (normally sold for $197) that shows you five steps to build an successful automated online business by an eCommerce expert who has generated $20M in online sales. Please check out this post on our Facebook page for more details & how to get this course for FREE: http://www.3001data.com/course-giveaway-cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cateva plante utilizate cu succes in Fitoterapie

by Lucia Blendea time to read: 2 min
3